Afrika Reis Oktober

Published Jan 25, 22
10 min read

Vakantie Afrika: Reisgids & Tips - Dé Vakantiediscounter

In Zuid-Afrika kan het juist in de avond snel afkoelen en staat er in zomer vaak een harde wind in Kaapstad. Om goed op pad te gaan is het daarom handig om in laagjes te werken en hier ook rekening mee te houden bij het inpakken van je backpack. Wij raden aan om zeker 2 lange broeken mee te nemen en een dik vest of trui.

Doordat het regelmatig zomaar een paar dagen hard kan waaien is een windjack ook een essentieel item om mee te nemen op reis. : Bekijk hier Reizen in Zuid-Afrika: download vooraf de offline kaarten in Google Maps Wat je bestemming ook is: download vooraf altijd de kaart van je bestemming.

Autorijden In Zuid-afrika, 7 Tips - Local Hero Travel

Doe dit zeker in Google Maps maar ook is een fijne app om de offline kaarten in paraat te hebben. Hierdoor weet je bijna altijd de weg te vinden en kom je niet voor vervelende verassingen te staan. Het is normaal om fooi te geven We horen je denken: duh! Natuurlijk is fooi geven heel normaal.

Wanneer je de rekening vraagt om het eten af te rekenen krijg je een bon met een pen. Op de bon kan je aangeven hoeveel fooi je wilt geven en 10% van het totale bedrag is hier gebruikelijk. Daarnaast zal het je opvallen dat je bij parkeerplaatsen mensen ziet lopen met gele hesjes.

6 Tips Voor Als Je Op Safari Door Afrika Gaat - Personal Travel

Hoe bereid ik me voor op mijn reis?   Riksja Zuid-AfrikaZuid Afrika Zo reis je hier veilig als vrouw alleen! » travelgirls.nl


Naderhand is het normaal om ze te bedanken met ongeveer 5 rand. Ook het tanken van je auto gaat hier anders. Je hoeft niet uit te stappen. Alles wordt voor je gedaan. Zo ook het zemen van de ramen. Bij het afrekenen geef je als dank 5 rand. Houd rekening met load shedding Kijk er niet gek van op als in een keer de stroom uitvalt en je in het donker zit.

Load shedding is het platleggen van de elektriciteit voor een bepaald gebied en voor een bepaalde tijd. Er zijn verschillende levels die bepalen welk schema qua tijden wordt gehanteerd. Soms is het overdag een paar uur en soms in de nacht. Kortgezegd wordt dit gedaan omdat de vraag naar elektriciteit groter is dan het aanbod en dat het netwerk dit niet aan kan.

Tips Voor Een Rondreis Met Kinderen Door Afrika - Afrikaya Tours

Download vooraf de Eskom, Se, Push app waar je precies kunt zien of en wanneer er load shedding is. Dit is de beste reistijd voor een reis naar Zuid-Afrika Reizen in Zuid-Afrika doe je natuurlijk het liefst wanneer je de beste kans hebt op mooi weer. Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond en daardoor zijn de seizoenen precies tegengesteld aan die van Nederland.

De beste reistijd is daarom van september tot april. Houd er wel rekening mee dat het in de Kaap juist in de zomer heel hard kan waaien. Voor het Krugerpark worden vaak de maanden mei t/m september aangeraden. Juist in de winter is het hier heel droog terwijl het in de zomermaanden soms flink kan regenen.

12 Dagen De Magie Van Afrika Rondreis

Vraag altijd om een doggy bag in een restaurant Heb je in een gegeten en heb je niet alles op? Je zal merken dat de bediening vaak vraagt of je dit mee wilt nemen (Kaapverdische eilanden). Zo niet, vraag dan altijd zelf om de zogenoemde doggy bag. Zuid-Afrika kent veel armoede en je hoeft niet ver te zoeken om iemand tegen te komen die je blij kan maken met jouw leftovers.

Grote kans dat ze blij zijn met het eten wat anders was weggegooid. Je wereldstekker werkt niet in Zuid-Afrika Het is onhandig en gek maar de meest gebruikte wereldstekker werkt niet in Zuid-Afrika! Om je Europese stekker te gebruiken heb je daarom een speciale adapter nodig. Vaak hebben ze deze ook wel liggen in de meeste Airbnb’s maar het is toch handig om deze zelf ook bij je te hebben.

1 Week Zuid-afrika? Inspiratie Korte Reisroutes - Riksja Travel

Reizen in Zuid-Afrika: walvissen spot je het beste tussen juni en november Zuid-Afrika is een van de beste bestemmingen om walvissen vanaf land te spotten. Een van de beste plekken hiervoor is Hermanus of het nabijgelegen Gansbaai. Zelf hebben wij uren op een rots langs de kust gezeten in Gansbaai om een magische show van de indrukwekkende walvissen te krijgen.

Overigens hebben we ook aantal keer vanuit ons appartement in Sea Point walvissen gezien terwijl ze hier vrijwel niet komen vanwege het koude water. Houd de zee dus altijd in de gaten.

Praktische Tips Voor Je Reizen En Vakantie Naar Afrika - Reisbijbel

Individuele rondreis Zuid-Afrika: tips Paspoort, Om naar Zuid-Afrika te kunnen reizen, is een geldig paspoort nodig. Je paspoort moet nog minstens een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig zijn. Gezondheid, Er wordt door de GGD een beperkt aantal maatregelen geadviseerd, oa Malariapillen als u een malariagebied bezoekt (in Zuid-Afrika is dat alleen Krugerpark).

Kijk voor advies op de website van de GGD of maak een afspraak om uw persoonlijke situatie te bespreken. Naar Zuid-Afrika met de kinderen, Sinds 2015 heeft Zuid-Afrika aangescherpte regels voor het toelaten van toeristen met minderjarige kinderen. Deze houden vooral in dat ouders van de kinderen een geboortebewijs bij zich moeten hebben.

Tanzania: Feiten En Handige Tips

Lees meer op de website van het Zuid-Afrikaans verkeersbureau. Verder is Zuid-Afrika een geweldig lang om te bezoeken met grotere en kleinere kinderen. Bekijk onze rondreis Naar Zuid-Afrika met de kinderen en lees de blog(s): op reis met een baby. Geld, De munteenheid van Zuid-Afrika is de ZAR: Zuid-Afrikaanse Rand.

Op dit moment (augustus 2017) is de munt net iets minder dan 7 cent waard. Honderd Rand is dus za 7 euro. Je vindt vrijwel overal in Zuid-Afrika pinautomaten (bijv bij de meeste benzinestations), waar je met een Nederlandse bankpas terecht kunt. Zorg er wel voor dat je hiermee ook buiten Europa mag pinnen.

Zuid Afrika - Zo Reis Je Hier Veilig Als Vrouw Alleen! - Travelgirls.nl

Via online bankieren kun je doorgaans zelf de instellingen veranderen. In Zuid-Afrika worden de meest gebruikte credit cards algemeen geaccepteerd, onder meer in winkels, restaurants en hotels. Waarschuwing: recent werden wij geconfronteerd met een truc waarbij de pinautomaat was geblokkeerd en een zogenaamde vriendelijke man wel wilde helpen en de bankpas even vroeg.

Swaziland heeft een eigen munteenheid: Enalangeli (afgekort als E). Deze is één op één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse rand. Aangezien in Swaziland overal de rand wordt geaccepteerd kunt u het beste gewoon zorgen voor voldoende randen. Houdt er rekening mee dat u op het platteland in Swaziland niet of nauwelijks kunt pinnen.

Afrika Reistips - Reisblogs, Reiservaringen En Reisinformatie

Fooien, Het is in Zuid-Afrka heel gebruikelijk om een fooi te geven, soms staat er op de rekening bij hoeveel je geacht wordt om te geven. Anders is circa tien procent (eerder naar boven dan naar beneden afronden) gangbaar. Bedenkt dat tip soms de enige inkomstenbron is van het personeel.

Of als de tankbediende (die heb je daar nog) je autoruiten heeft schoongemaakt. Het is handig om munten van 5 of 10 R op zak te hebben waarmee de ‘oppasser’ en de bezinepomp bediende doorgaans heel tevreden zijn. Regenkleding, Het spreeket vanzelf dat u kleding meeneemt die past bij de tijd van het jaar.

Zuid-afrika Reis Plannen - Rondreis Op Maat - Dit Is De Reistoko

Dat geldt in het zuiden ook voor hun winter. Safarikleding, Als u op safari gaat hebben de gidsen graag dat u kleding met ‘schutkleuren’ draagt, dus geen fel geel, rood of oranje, maar bruin, zwart, beige, groen, donker blauw. Safari’s vertrekken aan het einde van de middag en komen dan in het donker terug of ’s morgens vroeg.

Een (fleece)jack en een lange broek zijn dan zeer welkom. Als de tijd van het jaar daar aanleiding toegeeft vindt u in de safarwagens trouwens vaak dekens tegen de kou en poncho’s tegen de regen. Links rijden in Zuid-Afrika, Rij in Zuid-Afrika aan de linkerkant van de weg. Dat doen daar namelijk de meeste mensen.

Zuid Afrika - Zo Reis Je Hier Veilig Als Vrouw Alleen! - Travelgirls.nl

11x Tips voor wie gaat rondreizen in Zuid-Afrika11x Tips voor wie gaat rondreizen in Zuid-Afrika


Doe dat eerst nadrukkelijk samen. Daarna went het snel, al kun je bij het wegrijden bij een benzinestation op een verder verlaten weg toch zomaar opeens even fout zitten. Duurt meestal niet lang. Wegennet, Zuid-Afrika heeft – volgens de ANWB – het beste wegennet van Afrika. Er zijn wel verschillen per deel (in het noorden zijn na het regenseizoen bijvoorbeeld veel meer potholes in de weg), maar eigenlijk kom je heel Zuid-Afrika wel door met een ‘gewone’ Toyota.Als wij zomertijd hebben is er helemaal geen tijdsvershil, in onze winter is het in Zuid-Afrika één uur later. Bellen en mailen in Zuid-Afrika Bellen, mailen en sms’en met een Nederlandse mobiel kan flink in de papieren lopen, afhankelijk van het soort abonnement je hebt. Bekijk van tevoren of het zin heeft om je bundel tijdelijk aan te passen of overweeg een Zuid-Afrikaanse sim kaart met beltegoed te kopen.

Reizen Met Kinderen Naar Afrika, 11 Tips Voor Een Veilige Reis

Ik adviseer altijd twee algemene regels:– Zorg er tijdens je rondreis voor dat je aan het eind van de middag in de volgende accommodatie bent, zodat je niet in het donker hoeft te zoeken. Overleg met de gastheer/gastvrouw of personeel van het hotel als je ergens anders wilt gaan eten.

Voor de rest is het gewoon een kwestie van gezond verstand volgen. Lees ook: is een invidividuele rondreis Zuid-Afrika veilig. Interesse? Bekijk al onze individuele rondreizen Zuid-Afrika Interesse in een rondreis Zuid-Afrika: bekijk onze tientallen blogs over onder meer Kaapstad, Kruger, de Tuinroute en Stellenbosch .

Zuid-afrika Voor Beginners - Mooiste Stedentrips

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

Sinds 1991 ga ik geregeld met een huurauto op vakantie in Zuid-Afrika. Ik stippel alle reizen zelf uit. Mensen in mijn omgeving vragen regelmatig om reistips en om bevestiging. Is het veilig? Zijn de wegen goed? Wat is een goede route? In dit artikel laat ik je meelezen met mijn recente reiservaringen in Zuid-Afrika.

Zuid-afrika Met Kinderen : Peuter En Baby Op Reis

Aarzel niet als je vragen hebt. Het Homes of Africa team helpt je graag op weg. Het is het mooiste, meest gevarieerde en gastvrije land dat ik ken. Zuid-Afrika wordt terecht ‘de wereld in één land’ genoemd. Het heeft echt alles waar ik van hou: natuurschoon, wilde dieren, prachtige autoroutes en heerlijke accommodaties.

De mensen zijn lief, de sfeer is vriendelijk en echt het land is erg servicegericht en schoon. Er is geen tijdsverschil met Nederland tijdens onze zomertijd en een verschil van slechts een uur in onze wintertijd. Overal waar je komt is personeel om je te helpen of de weg te wijzen.

6 Tips Voor Als Je Op Safari Gaat - Zuid-afrika Reis Op Maat

Er wordt voor je getankt en bij de supermarkt worden je boodschappen ingepakt. In elk (openbaar) toilet vind je een set handzeep en bodylotion van een fijn merk en een schone toiletpot. Kom daar maar eens om in ons eigen land. O ja; er wordt Engels en Afrikaans (een soort Nederlands) gesproken dus ook qua taal is het een prettig land.

Het is verstandig om acht tot vijf maanden voor vertrek te boeken. KLM heeft Werelddealweken eind augustus en begin januari. Het kan zijn dat je in die periode goedkoper uit bent. >> Meer over vliegtickets naar Zuid-Afrika kun je hier vinden In Zuid-Afrika rijd je aan de linkerkant van de weg.

More from Wat te doen, Tips

Navigation

Home

Latest Posts

Stedentrip Europa In November

Published Mar 04, 22
10 min read

Vakantie Usa Westkust

Published Feb 19, 22
11 min read

7x De Mooiste Plekken In Europa Om Te Bezoeken

Published Feb 09, 22
9 min read