Het Midden-Oosten - Reiservaringen, Tips & De Mooiste Landen

Published Feb 04, 22
10 min read

Midden-oosten: Tips Voor Reizen Naar Het Midden

Vroeger was Dubai belangrijke schakel in de handel tussen India en omringende landen, door de ligging aan de Perzische Golf. De lokale bevolking woonde in nomadententen en toen er olie gevonden werd in de jaren ’60, groeide de stad exponentieel. Dubai werd een emiraat voor olie-export en opeenvolgend werden er miljoenen geïnvesteerd in het toerisme.

Wil je liever zelf op pad, dan kies je voor een 4 x 4 buggy waarin je zelf aan het stuur zit! Afhankelijk van de tour die jij boekt (ieder bedrijf doet zijn eigen route en op een andere manier kom je hier zelf ook niet in), kun je ook nog sandboarden of dineren in een tent bij de bedoeïenen.

Dit plaatje voert je naar de stranden van Dubai! Hier geniet je namelijk van een stedentrip gecombineerd met een verfrissende duik in de zee. Al hoewel, verfrissend… In de zomermaanden bereikt de zee temperatuur wel een gemiddelde van 33 °C! En dat is nog koel vergeleken de temperatuur buiten, die in juli t/m september niet onder de 40 °C komt.

10 Beste All-inclusive Hotels Midden-oosten Op Tripadvisor

Wij zouden dan ook een stedentrip naar Dubai maken als de winter zich aantreedt in Nederland. Het is met een graad of 25 °C (veel kouder wordt het hier ook niet) dan heerlijk vertoeven. Bezoek zeker de grootste jachthaven die ooit door de mens is aangelegd: de Dubai Marina. Hier rondom vind je een kilometerslange boulevard waar je kunt eten in een van de vele restaurants, je je kunt vergapen aan de immense gebouwen en de boten die voorbijvaren.

Je moet hier een keertje geweest zijn (op reis naar Bodrum). Zin gekregen in een vakantie naar Dubai? Ik zou ’t doen! .

Reisadvies Dubai - Corona update Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is er een grenscontrole aan de grens tussen Abu Dhabi en Dubai. Behalve het gebruik van EDE scanners tijdens controle aan de grens, gelden er extra inreisbeperkingen. De kleurcode voor de Dubai is geel. De eilanden Abu Musa en Tunb zijn rood.

Midden-oosten - Crombag Reizen - De Mooiste Landen

Dubai VakantieGoedkope Vliegtickets Dubai V.a. € 157 - Transavia


Rood: niet reizen, Het is te gevaarlijk om naar de eilanden Abu Musa en Tunb te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe. In rode gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt. Geel: let op, er zijn risico's, U kunt reizen naar geel gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland.

Reis Naar Dubai Met H-travelz!Vakantie Dubai - De Mooiste Vakanties In Dubai Op Een Rij :


Dubai is één van de en heeft een oppervlakte van 4114 vierkante kilometer. Het emiraat ligt aan de Perzische Golf en grenst aan Abu Dhabi en Sharjah. De hoofdstad is het gelijknamige Dubai en het emiraat telt ruim 2,2 miljoen inwoners. De emiraten staan vooral bekend om hun olie, echter is de olie tussen de verschillende emiraten wel ongelijk verspreid.

Het overgrote deel van het land is zandwoestijn. Daarnaast vind je in het westen het Hadjargebergte. Er zijn verder geen meren of rivieren te vinden, alleen een smalle baai. Deze is in de hoofdstad te vinden en is een baai van de Perzische Golf, Dubai Creek genoemd. Deze baai is geschikt voor scheepvaartverkeer omdat hij is uitgediept.

Cruises In Midden-oosten - Ontdek De Arabische Regio

Zo moeten personen onderling altijd minimaal 2 meter afstand van elkaar bewaren en moet iedereen een mondkapje dragen. Een uitzondering hierop zijn kinderen onder de 6 jaar en mensen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren. Ook zijn vrijwel de meeste hotels, restaurants, winkelcentra, gebedshuizen, sportfaciliteiten, parken, toeristische attracties en stranden weer open, maar je moet hierbij wel rekening houden met beperkingen.

Een mondkapje is bij binnenkomst en vertrek verplicht, maar aan tafel mag hij af. Wanneer je je niet aan één of meerdere van deze maatregelen houdt kun je hiervoor een flinke boete krijgen. Inreisbeperkingen door corona Momenteel is het weer mogelijk naar Dubai te reizen. Vertrek je naar Dubai, dan moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen.Daarnaast is de regelgeving voor het inreizen verschillend per Emiraat. Deze vind je hieronder: Dubai Wanneer je aankomt op het vliegveld van Dubai moeten bepaalde reizigers een 2e pcr test doen, dit ligt aan het land waar ze vandaan komen. Reizigers uit Nederland hoeven dit niet. Wanneer je hiertoe wel verplicht bent moet je daarna in quarantaine gaan om het resultaat af te wachten.

Midden Oosten - Vakantie

Blijf je in Abu Dhabi en kom je uit een land die niet op de groene lijst staat, dan ben je verplicht 10 dagen in quarantaine te gaan. De autoriteiten bepalen voor jou of je in een hotel of overheidsinstellingen moet zitten. Ook krijg je bij binnenkomst een polsband waarmee in de gaten gehouden kan worden of je je wel aan de verplichte quarantaine houdt.

Mensen onder de 18 en boven de 69, mensen met medische condities en diplomaten hoeven geen polsband te dragen. Op de 6e dag van de quarantaine zal en weer een pcr test worden afgenomen. Is de uitslag negatief, dan zal de polsband verwijderd worden. Kom je in een ander Emiraat aan om vervolgens door te reizen naar Abu Dhabi, dan moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien die maximaal 96 uur voor vertrek is afgenomen.

Wanneer je al een aantal dagen in een ander Emiraat in quarantaine hebt gezeten mag je deze dagen aftrekken van de 10 dagen in Abu Dhabi. Heb je de volledige 10 dagen quarantaine al in een Emiraat voltooid, dan hoef je in Abu Dhabi niet meer in quarantaine. Wel moet je dan op de 6e dag een pcr test doen.

Tips Voor Een Vakantie Naar Het Midden-oosten

Mocht je toch gaan, houd er dan rekening mee dat je een negatieve pcr test moet kunnen laten zien, deze coronatest is verplicht. Verder is het uiteraard belangrijk dat je regelmatig je handen wast, dat je hoest en niest in je elleboog en dat je je neus snuit in een papieren zakdoek die je vervolgens direct weggooit.

Kom je vanuit Dubai weer terug naar Nederland? Ook dan ben je verplicht je te laten testen op een testlocatie in Dubai. Bij terugkeer in Nederland ben je vervolgens verplicht in thuisquarantaine te gaan, ook wanneer je al gevaccineerd bent want het is nog steeds mogelijk dat je het virus kunt verspreiden.

Op de vijfde dag van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Is de test negatief? Dan is je quarantaine voorbij. Kusadasi. Regels tijdens thuisquarantaine Het is belangrijk dat je na aankomst in Nederland met eigen vervoer weer naar huis gaat. Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je een taxi nemen met inachtneming van de coronaregels.

Midden-oosten Reisbestemmingen: Landen & Seizoenen

In principe moet je 10 dagen in quarantaine, maar op de vijfde dag kun jij je laten testen bij een . Wanneer deze test negatief is, is je quarantaineperiode voorbij. Een test afspraak maken kan via deze website. Er wordt bewust gekozen om op de vijfde dag te testen, omdat de tijd tussen de infectie en de klachten meestal vijf dagen is.

Nadat je een negatieve test hebt gehad is het wel belangrijk dat je tot en met de tiende dag uit de buurt blijft van kwetsbare ouderen en zieken. Verder gelden de onderstaande regels wanneer je vanuit Dubai in thuisquarantaine zit: Alleen mensen met wie jij samenwoont mogen samen met je in huis zijn.

Niet knuffelen, niet zoenen en geen seks. Het is belangrijk dat je geen bezoek ontvangt, want zo kun je het virus verspreiden. De enige uitzondering hierop je wanneer het voor medische redenen is, zoals de huisarts of GGD.Wanneer je medische hulp nodig hebt ga je niet naar de huisarts toe, maar ben je hem op.

Midden-oosten - Executive Vip Travel

Je mag wel in je tuin of op het balkon zitten. Werkt volledig vanuit huis. Wanneer je in de zorg werkt mag je alleen bij hoge uitzondering werken wanneer je geen klachten hebt. Dit dien je echter wel te overleggen met de GGD of je bedrijfsarts. Ga niet reizen met het Openbaar Vervoer of met de taxi.

Daarnaast heeft het Rode Kruis ook een landelijke hulplijn welke je kan bellen. Zij kunnen dan met je meekijken naar hulp in de buurt. Je kan het Rode Kruis bereiken via 070-4455 888. Verplicht bij vertrek Wanneer je uit een risicoland vertrekt per schip, bus, vliegtuig of trein is het verplicht een negatieve test te laten zien wanneer je uit een hoog-risicoland komt dat binnen of buiten de EU valt.

Begint je reis in een hoog-risicogebied en heb je een overstap in een ander land, dan moet je een negatieve test kunnen laten zien bij het aan boord gaan van maximaal 24 uur oud. Ook is het mogelijk dat je in het bezig bent van een negatieve sneltestuitslag van maximaal 24 uur oud bij het boarden, samen met een negatieve test van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.

Alle Informatie Over Jordanië

Vergeet daarnaast ook zeker niet je reisdocument mee te nemen, net als je paspoort. Kijk van tevoren na of je een visum nodig hebt wanneer je naar Dubai op reis gaat, en kijk na welke medicijnen je wel en niet mee op reis mag nemen. Ben je van plan een auto te huren? Kijk dan van tevoren na of je rijbewijs geldig is in Dubai.

Dubai staat voor: groot, groter, grootst. The sky is letterlijk the limit in deze Emiraat, waar wolkenkrabbers het stadsbeeld domineren en iedere dag nog volop gebouwd wordt. Dubai is een echte jetsetbestemming geworden, met alle luxe strandresorts en hippe clubs van dien. Laatst bijgewerkt op 13 oktober 2021 Waar staat Dubai bekend om? Dubai is de bekendste van zeven Verenigde Arabische Emiraten en ligt in het Midden Oosten aan de Perzische Golf.

Dit is nu al de belangrijkste bron van inkomen en het is de bedoeling dat dit in de toekomst nog veel meer gaat worden. Daarom wordt de stad alsmaar verder verbouwd tot een , waar de hedendaagse toerist volledig aan zijn trekken komt. Alles is hier . Het mooie aan Dubai is: het is maar 6,5 uur vliegen en biedt zelfs in onze koude wintermaanden volop zon en dagtemperaturen van 24 of 25 graden.

Rondreis Midden-oosten

Met de supersnelle liften ben je in een oogwenk op de hoogste verdieping, vanwaar je een overweldigend uitzicht hebt over de stad. Tip: reserveer online tickets, op onrendabele uren: deze zijn goedkoper en je hebt geen lange wachtrijen. Burj Al Arab hotel Met een hoogte van 321 meter en zeven sterren is het Burj Al Arab hotel .

Tenzij je als gast in het hotel verblijft, is de toegang er verboden. Je kunt daarom het imposante gebouw het beste fotograferen vanaf één van de naastgelegen stranden. Dubai Mall en Dubai Aquarium De is . Je vindt hier ruim 1. 200 winkels, waarvan de ene nog duurder is dan de andere.

In de Dubai Mall bevindt zich tevens en indoor ski-baan en het . Hier vind je meer dan 33. 000 zeedieren tot en met pinguïns aan toe. Spectaculair is de grote glazen tunnel waar je tussen de vissen doorloopt. Andere bezienswaardigheden De : In deze smalle, lange straat vind je aan weerszijden winkeltjes waar prachtige gouden sieraden verkocht worden.

Azië En Midden-oosten, Waar Wil Je Naartoe?

De is een brede kreek die door de stad stroomt en Dubai verdeelt in de wijken Deira en Bur Dubai. Laat je voor een Dirham (twintig cent) door een vriendelijke schipper op een plaat bootje (Arba) naar de overkant brengen. Het is gevestigd in een oud fort (het ) en hier kun je veel leren over de geschiedenis van Dubai.

Het Al Fahidi Fort. Het Palm Jumeirah eiland. De stranden van Dubai Dubai ligt voor een groot deel aan de Perzische Golf en je treft er dan ook aan, uitkijkend over de vele wolkenkrabbers. De meeste stranden zijn openbaar en vrij toegankelijk, al moet je voor sommige stranden een klein bedrag aan entree betalen.

More from Wat te doen, Reis, Citytrip

Navigation

Home

Latest Posts

Stedentrip Europa In November

Published Mar 04, 22
10 min read

Vakantie Usa Westkust

Published Feb 19, 22
11 min read

7x De Mooiste Plekken In Europa Om Te Bezoeken

Published Feb 09, 22
9 min read