Op Vakantie Binnen Europa In Coronatijd: Hoe Ziet Dat Eruit?

Published Feb 02, 22
11 min read

Rondreizen Europa: Per Bus Of Zelf Met De Auto

We maakten een jeepsafari door de binnenlanden waarbij we een lokale stokerij bezochten, we gingen vissen op zee en bezochten veel leuke plaatsjes. Nu ben ik ook erg benieuwd naar de rest van Portugal. De stad Lissabon staat hoog op mijn wensenlijstje net als een roadtrip van Lissabon naar Porto.

Wat mij betreft verdient Portugal meer aandacht dan alleen de Algarve. Porto, Portugal, Porto, Portugal, Italië: cultuur en heerlijk eten, Mamma mia, wat is het eten in Italië toch altijd lekker! Italië bezocht ik vooral voor verschillende stedentrips. Zo was ik al 2x in Rome en bezocht ik Florence, Napels, Venetië, Bologna en Turijn.

Ook bezocht ik Puglia waar ik vooral de locals en de lokale producten leerde kennen op de ‘authentic puglia tour’. En onze roadtrip door de onbekende streek Abruzzo is ook echt een aanrader, vooral voor outdoor- en natuurliefhebbers. Graag zou ik nog eens een roadtrip maken door het glooiende Toscane met z’n mooie steden.

Vakantie In Europa: Wat Mag, En Per Wanneer?

Misschien wel om juist te bewijzen dat Griekenland meer is dan de toeristische hotspots. Hoe toeristischer een land is, hoe leuker ik het vind om onontdekte plekken te vinden. En wat hebben we genoten van onze roadtrip door Noord Griekenland! In mei is het nog heerlijk rustig in het noorden, we waren op sommige plekken de enige toeristen.

Ook covid is op reis in Europa: waar kunt u nog veilig op vakantie?   De  MorgenOp vakantie in Europa: wat is er al mogelijk? Binnenland Telegraaf.nl


De temperatuur was heerlijk en we genoten van de Griekse keuken op gammele stoelen aan tafels met blauwwit geblokte tafelkleedjes. Kortom authentiek Griekenland. Ook verbleef ik een week op Kreta in het najaar en maakte daar kennis met de ambachten en slaperige plaatsjes buiten het hoogseizoen. Griekenland is buiten het hoogseizoen en buiten de toeristische oorden een prachtig land om te ontdekken.

Je voelt je zo nietig tussen al dat natuurgeweld. Het geeft me een enorm vrij gevoel. Als er een land is waar je goed tussen de bergen kunt verblijven dan is het Zwitserland. Wij bezochten jaren geleden het gebied de Berner Oberland. We verbleven op camping Balmweid in Meiringen, supermooie plek.

Wel Of Niet Een Vakantie Boeken? Dit Zijn Leuke Bestemmingen

Een van de mooiste tochten die we ooit maakten was die naar de Jungfraujoch, naar het hoogste station van Europa, hoe bijzonder! Ik wil erg graag nog meer zien van dit land, want ik vind het echt supermooi (Op vakantie naar Parijs). Met de trein door het berglandschap reizen staat hoog op mijn lijstje, net als wandelen van hut naar hut.

Berner Oberland, Zwitserland, Jungfrau, Zwitserland, België: bourgondisch en sfeervolle steden, Als je België zegt dan denk je aan sfeervolle steden, lekker eten en natuurlijk een pintje. Wij wonen niet ver van België en we bezoeken dan ook vrij regelmatig onze zuiderburen voor een leuke stedentrip of dagje uit. Zo ben ik (meerdere malen) in Antwerpen, Gent, Brugge, Sint Niklaas, Brussel, Doornik en Leuven geweest.

Een prachtige omgeving. Later ging ik nog een keer naar de Ardennen, in Belgisch Luxemburg en ontdekte daar het oorlogsverleden én de prachtige natuur. Ik en wandelde langs de oevers van dezelfde rivier. Verder heb ik ook de Belgische Sahara bij Lommel ontdekt en tijdens een verblijf in De Panne ook een bezoek gebracht en mosselen gegeten aan de Belgische kust.

Waarom Er Toch Mensen Verre Reizen Maken

Kastelen bekijken, een bezoek brengen aan een brouwerij, mooie steden bezoeken en op de fiets of te voet door de prachtige natuur en dorpjes. Graag zou ik nog wat steden willen bezoeken, zoals Mechelen en Hasselt, de grotten van Han bekijken en nog meer actief zijn in prachtige natuur. Wallonië, BelgiëDinant, BelgiëNederland: alles in teken van water, Natuurlijk heeft ons eigen landje ook veel te bieden.

Het heeft ook veel historie, leuke plaatsen én veel staat in het teken van water. Zijn het niet de leuke grachten of onze mooie kust dan is het wel de strijd tegen het water waar we als Nederland om bekend staan. Niet zo gek ook, grote delen ligt onder NAP.

Pas bezocht ik het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk wat het verhaal heel goed in beeld brengt. Ook de Delta Werken zijn een bezoek waard. De molens in de Kinderdijk leveren een prachtig beeld op en vertellen ook over de strijd tegen het water. Het water levert natuurlijk ook veel sport- en recreatiemogelijkheden op.

Vakantie In Europa? De Verschillen In Beleid Zijn Enorm

Ook kanoën we graag in de Biesbosch, een heel mooi waterrijk natuurgebied. De geldt ook voor natuurgebied De Weerribben-Wieden. De Wieden leent zich ook goed voor een boottocht vanuit Giethoorn. En Friesland is de provincie bij uitstek om te watersporten, wij gingen hier oa. zeilen en kanoën. Er zijn heel veel mooie steden met grachten, zoals Amsterdam, Middelburg, Delft, Haarlem, Leiden, Dordrecht, Alkmaar en nog veel meer! En ik bezocht verschillende Waddeneilanden zoals Texel, Terschelling en Vlieland.

Op mijn lijstje staan nog de Zaanse Schans en natuurgebieden waaronder de Oostvaardersplassen. Eigenlijk wil ik alle Nationale Parken in Nederland een keer bezocht hebben. Lees meer tips over uitjes in Nederland. Giethoorn, Nederland, Kinderdijk, Nederland, Engeland: legendes, glooiende groene landschappen én ruige kusten, Engeland, zo dichtbij en toch zo weinig bezocht.

We hebben genoten van de vele mooie uitzichten en ruige kusten. Er loopt een heel mooi wandelpad langs de kustlijn South West Coast path, ideaal voor een wandelvakantie. Ook de mooie natuurparken Dartmoor, New Forest, Exmoor en Bodmin Moor lenen zich uitstekend om te wandelen. Wij maakten een autorondrit door Dartmoor en andere parken en wandelden daar korte stukjes naar uitzichtspunten.

7x Kindvriendelijke Vakantiebestemmingen In Europa

Naar het buitenland op vakantie? Hier kan je alvast naartoe!Vakantie in Europa weer mogelijk, dit is wat kan (en moet) NOS


Jammer dat het weer altijd wat onstabiel is, maar verder is Engeland echt een superfijn vakantieland! Ik zou ook erg graag het midden en noorden van Engeland bezoeken, Veel oude bruggen in Dartmoorruige kust bij Cape Cornwall, De leuke plaats Bath, Denemarken: vikingen en maritiem karakter, Stoere verhalen over Wiki de Viking, wie kent ze niet.

Wij maakten een roadtrip door Jutland en bezochten Legoland, de stuifduinen in Rjabergmile, Skagen (de noordelijkste plaats van Denemarken) en Ribe met het Vikingecenter. Het landschap vonden we niet echt spectaculair, maar er zijn veel leuke dingen te ondernemen met kinderen. Natuurlijk Legoland, maar ook het Visserij- en maritiem museum in Esjberg, het Vikingecenter en de dierentuin in Aalborg.

Ik weet niet of ik hier nog een keer heen ga, het staat niet bovenaan mijn lijstje, alhoewel de steden Kopenhagen en Aarhus me nog wel erg leuk lijken. Ribe Denemarken, Råbjerg mile, Denemarken, Duitsland: industrieel, steden en natuur, Duitsland hebben we nog veel te weinig bezocht. We kiezen toch vaker het zuiden van Europa, dan het oosten tot nu toe.

Op Vakantie In Europa? Deze Landen Zijn Populair

Zo bezochten we de oude stad Trier, dronken we een Bitburger in tja Bitburg en aten we de beroemde Flammkuche op een terras. Iets langer verbleven we in het zuiden van Duitsland in het Zwarte Woud. Hier gingen we met een kabelbaan naar de hoogste berg van het Zwarte Woud (de Feldberg), aten we Schwarzwalder kirsche en bezochten we de leuke stad Freiburg.

Hier bekeek ik veel hoogtepunten, slenterde door de verschillende wijken. Ging met de trein naar concentratiekamp Sachsenhausen. Pakte de fiets en verkende de buitenwijken met leuke lokale markten en kastelen. We aten overal heerlijk. In 2018 wandelde ik 3 dagen lang langs de Rijn, via de Rheinsteig. Door wijnvelden en langs vele burchten en kastelen.

Zwaar door de hitte, maar vooral genieten. In maart liep ik 4 dagen de Habichtswaldsteig in sprookjesachtig Hessen. En ik wandelde in de buurt van Füssen in de Beierse Alpen en in . Echt heel erg mooi. Ik ben vooral benieuwd naar de rest van de natuur in Duitsland en zou graag nog eens een andere meerdaagse wandelroute lopen.

Dat Je Wilt Weten Over: Europa

Wij bezochten Fins Lapland in het najaar, tijdens de Ruska (herfst). Het is er dan heel mooi en uitstekend weer om actief buiten te zijn. We maakten verschillende wandelingen door Nationale Parken, kanode en raften over de rivieren. Zagen beren en rendieren! We pakten de e-fatbike voor een fietsronde door de heuvels.

Dit was echt super! Het lijkt me mooi om hier ook eens in de winter naartoe te gaan. Noorderlicht spotten kan ook in het najaar, Wandelen in Oulanka NP in Fins Lapland, Luxemburg: onbekend klein landje met mooie natuur, Je hoort niet vaak dat iemand op vakantie gaat naar Luxemburg.

Als kind ging ik al een keer mee met mijn ouders naar Luxemburg, ik was toen drie jaar. Daar herinner ik me dus weinig meer van. Jaren later ging ik terug en bezocht ik dit land wat beter. Het heeft leuke steden en prachtige natuur. Wij bezochten voornamelijk de regio Mullerthal, ook wel Limburgs Klein Zwitserland genoemd.

De Mooiste Plekken Van Europa: Dé Top-25 Voor 2022!

Echternach is de hoofdstad van Mullerthal en de oudste stad van Luxemburg. Een leuke plaats met pastelkleurige huizen. De stad staat ook op de erfgoedlijst van Unesco door zijn dansprocessies. Ik heb nog maar een heel klein gedeelte van dit land gezien, dus ik ga er graag nog eens heen voor andere regio’s.

Zie www. visitluxembourg.com voor meer informatie over Luxemburg, Nog te ontdekken landen, Ik ben nog niet in alle Europese landen geweest. Of alleen een keer zomaar een dagje of enkele stedentrip. Onderstaande landen zijn grotendeels blanco op mijn scratchmap en hoop ik ooit te ontdekken.⇒ Ierland, Wales en Schotland, Allemaal landen/gebieden waar ik nog nooit geweest ben, maar die me zeker aanspreken.

Na Engeland ben ik benieuwd naar de rest van het Verenigd Koninkrijk en Ierland.⇒ Noorwegen en Zweden, Met familie ben ik eens een paar dagen naar Zweden geweest. We bezochten eigenlijk alleen Stockholm en ik weet er helaas niet zo heel veel meer van. Ik wil heel graag nog een keer een roadtrip maken door deze landen waarbij Noorwegen het hoogst op mijn lijstje staat, dat land lijkt me zo mooi met de fjorden en prachtige natuur.⇒ IJsland, Dit land staat hoog op mijn lijstje, de natuur lijkt me zo prachtig.

10 Geheime Steden Voor Een Wonderschone Vakantie In EuropaToch denk ik dat ik dit land vrij snel ga bezoeken, al is het waarschijnlijk wel alleen want mijn gezinsleden krijg ik niet mee. Jenny geeft je in ieder geval tips waaorm je IJsland juist in de winter moet bezoeken, ondanks de kou. Sowieso vind je veel IJsland informatie op de blog van Jenny.⇒ Oostenrijk, Een land met bergen, tja dan ben ik verkocht.

Misschien heeft het te maken met de kans op minder mooi weer. Ik weet het niet. Het lijkt me in ieder geval een heerlijk land om in rond te reizen en vooral om veel te wandelen.⇒ Hongarije, In Hongarije maakte ik een stedentrip naar Boedapest, een prachtige stad! Maar meer dan dat zag ik niet en ik weet eigenlijk ook vrij weinig over dit land.

Zo staat Slovenië al een tijdje op mijn wensenlijstje door de prachtige natuurlandschappen met oa. bergen. Ik zie een roadtrip door dit land zeker nog wel een keer gebeuren - Op vakantie naar Sevilla.→ Jenny laat in haar blog in ieder geval al zien wat voor moois deze landen te bieden hebben. Zie bijvoorbeeld haar blogpost over de Plitvice watervallen in Kroatië, zo mooi!→ Slovenië heeft niet alleen mooie natuur, maar ook een mooie hoofdstad.

Wel Of Niet Een Vakantie Boeken? Dit Zijn Leuke Bestemmingen

Ik krijg gelijk zin om erheen te gaan.⇒ Roemenië, Bulgarije, Albanië, Polen,Litouwen, Estland en Letland, Nog meer landen in het oosten waar ik nog nooit ben geweest en waar ik ook nog weinig van weet. De natuur in Polen; Transsylvanië in Roemenië; steden in Estland (Tallinn), Litouwen (Vilnius) en Letland (Riga), ik wil het allemaal nog eens zien..

De hoogste berg van Europa is de Elbroes (5642 meter) in Rusland. Maar wat ons betreft is de hoogste berg niet per definitie ook de mooiste berg in Europa. Daarom laten we je in dit blogartikel kennis maken met onze top 6 Europese bergvakanties. Doe nieuwe inspiratie op en ontdek waarom een vakantie in de bergen een absolute aanrader is! We hebben het zojuist al kort even benoemd, maar wat ons betreft staat de hoogte van een berg niet gelijk aan de mooiste vakantiebestemming.

Toch begrijpen we als geen ander dat je tijdens je vakantie in de bergen ook echt de hoogte wilt opzoeken. Daarom hebben we de 6 hoogste bergen in onze favoriete Europese vakantielanden voor je op een rij gezet. Moesala, Bulgarije (2925 m) De Moesala berg in Bulgarije is 2925 meter hoog en staat bekend om de rijke flora en fauna.

Navigation

Home

Latest Posts

Stedentrip Europa In November

Published Mar 04, 22
10 min read

Vakantie Usa Westkust

Published Feb 19, 22
11 min read

7x De Mooiste Plekken In Europa Om Te Bezoeken

Published Feb 09, 22
9 min read